Arenainfo

Navet är den relativt nybyggda simhallen i Umeå, med en 50-metersbassäng med 10 banor. Simhallen är den första och enda inomhusanläggningen med långbana i norra Sverige. Under SM kommer det att byggas upp läktare inne i simhallen.

Simhallen stod klar 2016 och invigdes under hösten samma år. USS har sedan dess hunnit med att arrangera flertalet tävlingar, bland annat Masters-SM i långbana 2017 och Sum-Sim Riks 2019. Navet drivs av Umeå kommun.

Simhallen finns belägen i centrala Umeå, med god tillgång på mat, shopping och boende samt utmärkta kommunikationer. Umeås knutpunkt för all lokaltrafik, Vasaplan, ligger alldeles invid Navet.

För besökare med bil är det enkelt att hitta parkering. I samma byggnad, ovanpå simhallen, finns ett parkeringshus (Navet) och alldeles intill ytterligare ett parkeringshus (Nanna).

Nedan bilder från Navet när bassängen används för långbanetävling. Vid SM i Umeå kommer det att se rätt annorlunda ut då vi bygger upp läktare längs hela långsidan med fönster samt extra läktare på andra långsidan.  

När vi arrangerade Sum-Sim Riks 2019 såg det ut såhär i simhallen: